Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
HD Check

HD Check

Wilt u ook genieten van televisie in HD-kwaliteit maar weet u niet hoe u erachter kunt komen of uw apparatuur geschikt is? Alles wat u nodig heeft voor het bekijken van High Definition programma’s is een geschikte televisie, een voor MPEG-4 /HD geschikte satellietontvanger en een schotel om alle HD-signalen te ontvangen.

 

Hoe weet ik of mijn tv-toestel geschikt is voor HD?
Als u op uw tv één van de volgende logo's aantreft, dan houdt het in dat uw toestel HD-beelden kan weergeven.

HD Logo'sVerder heeft u een zogenoemde HDMI-aansluiting nodig op uw toestel, het gaat namelijk niet werken via de Scart aansluiting. Algemeen geldt dat het op alle oudere beeldbuizen niet gaat werken en dat vrijwel alle moderne platte toestellen geschikt zijn. Er is wel verschil in kwaliteit van HD-tv toestellen en de specificaties maar daarvoor kunt u het beste gespecialiseerde electronicazaken raadplegen.

 

Hoe weet ik of mijn satellietontvanger geschikt is voor HD?
In de handleiding van uw satellietontvanger leest u of uw ontvanger geschikt om HD weer te geven. Is uw ontvanger niet geschikt en overweegt u om een nieuwe ontvanger aan te schaffen dan is er de optie om deze via CanalDigitaal of TV VLAANDEREN in bruikleen te kriigen bij afsluiten van bepaalde abonnementen. Natuurlijk is er ook de optie om via dealerpunten een ontvanger naar keuze aan te schaffen. Zij kunnen uitgebreid advies hier over geven. Kies in ieder geval een door CanalDigitaal of, indien u in België woont, een TV VLAANDEREN gecertificeerde HD-ontvanger om zeker te zijn dat de apparatuur de codering ondersteunt evenals de speciale Fastscanzaplijsten.

 

Hoe weet ik of mijn schotelantenne en de LNB-kop erop geschikt zijn voor HD-televisie?
Voor HDTV heeft u in ieder geval een schotel met dubbele kop (Duo-LNB) nodig want een schotel die alleen met één kop op Astra 19,2 oost staat uitgericht zal de meeste Vlaamse en Nederlandse HD-zenders simpelweg niet kunnen doorgeven! Ontvangt u de regionale Nederlandse zenders, dan weet u zeker dat u een Duo-LNB heeft. Zie voor meer informatie ook de pagina over de DUO-LNB.